Cilt Bakım Önerileri

30-03-2019 18:54
Cilt Bakım Önerileri

Işıl ışıl parlayan ve enerjisi ile görenleri kendine hayran bırakan bir cilt hemen hemen herkesin hayalleri arasında yer alıyor. Mutluluğun yüze yansıması haline gelen cilt güzelliği son dönemlerin adından sıkça söz ettiren ve nasıl ulaşıldığı merak konusu olan detaylardan biri. En iyi cilt bakım ürünleri bu yolda feda edilirken arayışlar hız kesmeden devam ediyor. Durum böyle olunca da akıllar karışmaya başlıyor. Bu karışıklıklara dur demek ve doğru ürünü, doğru şekilde kullanmaksa birkaç deneme, biraz zaman İstiyor. En çok da cildini tanıyanlar çıktıkları bu yoldan memnun bir şekilde dönmeyi başarıyor. Siz de cildinizin bir güneş gibi parlamasını sağlamak ve yarınlara sağlıkla ulaşmak için en iyi cilt bakım ürünlerini keşfe çıkabilir, doğru uygulamalarla sorunlu cilt görünümlerine elveda diyebilirsiniz. İşte size özel hazırladığımız cilt bakım rutinleri ve ürün tavsiyeleri!

Temizleyin

Cildinizin en yakın dostu şüphesiz ki temizlik. Tüm gün makyajı taşıyan ve gözenekleri kapanan bir cildi gece yatarken de aynı işkenceyle baş başa bırakırsanız eğer bir süre sonra aynada gördüklerinizden pek memnun kalmayacağınıza emin olabilirsiniz. Bu nedenle cilt bakım ürünleri arasından cilt tipinize uygun bir temizleme jeli ya da köpüğü edinebilirsiniz. Ancak cilt bakım ürünleriniz arasındaki bu temizleyiciler makyaj çıkarma temelli değilse öncelikle makyajınızı çıkarmanız ve sonrasında yüzünüzü yıkamanız gerekir. Yüz ve göz için ayrı ayrı üretilen makyaj temizleme sularından bu konuda yardım alabilirsiniz.

Nemlendirici olmadan asla

Cilt bakımının altın kurallarının başında nemlendiriciler geliyor. Cildin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayan, cilde tazelik ve ferahlık veren bu detay oldukça önemli. Cilt tipine uygun, yağlandırma yapmayan ve nem dengenizi koruyacak bir üründen yardım alabilirsiniz. Bu sayede yaşlanma belirtilerini azaltır, cildinizin esnek dokusunu kaybetmesini engelleyebilirsiniz. Daha yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için gece yatmadan önce mutlaka cildinizi nemlendirmelisiniz.

Tonikle sıkı bir cilt

Tonik kullanımı genellikle yağlı ciltli kişilere önerilir. Ancak gözeneklerinizin çok geniş olduğunu düşünüyorsanız yüz temizleme işleminden sonra tonik ile cildinizin yatışmasın sağlayabilirsiniz. Temizleme ardından cilt üzerinde kalan kiri alan ve ciltteki gözenekleri sıkılaştıran tonik duru bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Eğer cildiniz çok kuruysa tonik sonrasında kesinlikle cildinize uygun bir nemlendirici kullanmanız gerekir. Aksi takdirde cildinizde kuruluk temelli soyulma ve dökülmeler meydana gelebilir.

Göz çevresi ihmale gelmez

En iyi cilt bakım ürünleri 2019 yılında da göz çevresine odaklananlar arasında yer alıyor. Hem kadınların hem de erkeklerin korkulu rüyası haline gelen göz çevresi kırışmaları ile savaşırken en büyük yardımınız yine nemlendiriciler olacak. Az miktarda yağ bezesi içeren ve hassas bir yapıya sahip olan göz çevresine her ürünü uygulamaktan da kaçınmalısınız. Seçim yaparken ürün kalitesine dikkat ediniz ve yaşınıza uygun olduğundan emin olunuz.

Cilt yenilenmesi için maskeler

Cildin üst tabasında meydana gelen kuruma, kirli havanın getirdikleri ve ölü deriler bir süre sonra pürüzlü ve rahatsız edici bir görünüm oluşturmaya başlar. Cilt dokusunu matlaştırır ve gözeneklerin nefes almasını engeller. Bu gibi olumsuz durumları yaşamamak adına belirli aralıklarla yüz maskeleri yapılmalıdır. Cilt tipinize uygun olan bir yüz bakım maskesini haftada bir ya da iki kere uygulayabilirsiniz. Maskeler cilt üzerinde biriken ölü derinin temizlenmesine yardım eder, cilde pırıltı ve nem katar. Eğer maske ile cilt bakımı evde pratik bir şekilde yapılmak isteniyorsa bal, limon ya da yoğurt gibi her evde kolayca bulunan malzemelere başvurulabilir.

Semroi Digital Agency
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.