Dermoskin ile Soğuk havalarda Cildinizi Korumak için 10 ipucu

03-02-2022 01:46
Dermoskin ile Soğuk havalarda Cildinizi Korumak için 10 ipucu

Dermoskin ile Soğuk havalarda Cildinizi Korumak için 10 ipucu 

 

Cilt sağlığı sadece görünüm için değil,  cildin vücudun birçok temel görevini yerine getirmesi nedeniyle de önemlidir. Vücudu bir kişinin günlük olarak maruz kaldığı birçok virüs ve bakteriden korur. Ayrıca hücrelere zarar verebilecek güneşin ölümcül ultraviyole ışınlarına karşı da koruma sağlar.

Sağlıklı cilt ayrıca kişinin ağrı veya baskı hissederek çevresindeki önemli değişikliklere daha iyi tepki vermesine yardımcı olur. Soğuk hava ayları cilt sağlığını büyük ölçüde tehlikeye atabilir ve şiddeti değişebilen kseroz (kuru cilt) veya egzama (ciltte kaşıntılı, kuru, kırmızımsı lekeler veya lezyonlar) gibi durumları tetikleyebilir.

Bu yazımızda  dermoskin ürünleri ile soğuk havalarda cildimizi korumak için 9 önemli ipucunu sizlerle paylaşıyor olacağız.

Bu ipuçlarıyla cildinizi kışa dayanıklı hale getirin.

1. Cildinizi Günlük nemlendirin. Petrol veya krem bazlı nemlendiriciler, normal ve kuru ciltler için losyonlardan daha iyidir. Hassas bir cildiniz varsa, kokusuz veya lanolin içermeyen bir nemlendirici seçin. Nemlendiriciyi banyodan sonra doğrudan ıslak cildinize uygulayın, böylece nemlendirici yüzeydeki nemi hapsedebilir.

Dermoskin Ato Probiyotik Balm 230 ml Nemlendirici ile cildinizi nemlendirerek soğuklara karşı etkin bir koruma sağlayabilirsiniz.

2. Cildinizi temizleyin, ancak aşırıya kaçmayın. Çok fazla temizlik cildin doğal nemlendiricilerini yok eder. Günde bir kez yüzünüzü, ellerinizi, ayaklarınızı ve cildinizin kıvrımlarını yıkamanız yeterlidir. Gövdenizi, kollarınızı ve bacaklarınızı günlük olarak durulayabilirsiniz, ancak bu bölgelere her gün sabun veya temizleyici kullanmanız gerekmez.

Dermoskin Facial Cleansing Foam 200 ml Yüz Temizleme Köpüğü cildinizi hassas bir şekilde temizler ve sakinleştirir.

3. Sıcak su ve sabun kullanımını sınırlayın. "Kış kaşıntınız" varsa, kısa ılık duşlar alın veya tahriş etmeyen, deterjan içermeyen bir temizleyici ile banyo yapın. Hemen ardından kalın bir krem veya vazelin tipi nemlendirici uygulayın. Cildi nazikçe kurulayın.

Dermoskin Celeritt Spf 25 25 ml Leke Kremi ile cildinizi temizleyebilirsiniz.

4. Kendinizi rüzgardan koruyun. Yüzünüzü kapatın ve petrol bazlı bir dudak kremi kullanın. Petrol içeren cilt koruyucular ve seramidli kremler de etkilidir.

Dermoskin İzobox Yağsız Yoğun Nemlendirici Bakım Seti ile cilt bakımınızda ihtiyacınız olan bütün ürünleri bir arada bulabilirsiniz.

5. Aşırı soğuktan kaçının. Soğuk havalar bazı insanlarda cilt bozukluklarına veya donmalara neden olabilir. Ellerinizde veya ayaklarınızda ağrı veya ülserasyon ile birlikte renk değişiklikleri olursa hemen bir doktora görünün. Bir parmak veya ayak parmağında duyu kaybının ardından aşırı ağrı geliştirirseniz, donma olabilir.

Dermoskin N-balsam Cream 10 ml Tırnak Eti Kremi ile çatlamış ve incelmiş tırnaklarınızı güçlendirmeniz mümkün.

6. Cildinizi güneşten koruyun. Kış güneşinin de cilt için tehlikeli olabileceğini unutmayın. Kışın bile, uzun süre dışarıda olmayı planlıyorsanız, güneş koruma faktörü 15 veya daha fazla olan bir güneş kremi kullanmalısınız. Güneş ışığına aşırı maruz kalmak cildin erken yaşlanmasına ve cilt kanserine neden olabilir.

Dermoskin Face Protection Spf 50+ 50 ml Güneş Kremi Tüm cilt tiplerine uygun hazırlanmış olup UVA-UVB ışınlarına karşı güçlü, etkili oranda kimyasal ve fiziksel filtreler içerir.

7. Kış bronzlaşmasından kaçının. Bronzlaşma yatakları ve suni güneş lambaları her zaman cilde zarar verir ve cilt kanseri riskini artırır. Yaz ışıltınızı korumak istiyorsanız, kendi kendine bronzlaştırıcılar cildi kurutabileceğinden, ekstra nemlendirici ile birlikte bronzlaştırıcı kullanın.

Dermoskin BB Anti-Aging SPF50 50 ml güneşin zararlı etkilerine karşı koruma sağlar.

8. D vitamini takviyesi alın. Yaz aylarında, günlük güneşe maruz kalmanın bir sonucu olarak doğal D vitamini üretiminiz artar, ancak kış mevsiminde bu maruziyet azalır. Vitamin takviyeleri almak, tüm yıl boyunca önerilen miktarda D vitamini almanızı sağlayabilir.

9. Dermatoloğunuza görünün. Kalıcı kuru cilt, pullanma, kaşıntı, kızarıklık veya sizi endişelendiren cilt büyümeleriniz varsa, dermatoloğunuzu ziyaret etmeyi unutmayın.

Semroi Digital Agency
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.