Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

15-04-2019 13:58
Güneş Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bahar aylarının gelişiyle birlikte yaza yapılan hazırlıklar hız kazanmaya başlıyor. Bu hazırlıkların olmazsa olmazlarından olan isim ise belli: güneş kremleri. Her cilt tipine özel, farklı faktöre ve özelliklere sahip güneş kremi bulmak mümkün. Ancak bundan önce cildinizi çok iyi tanımanız ve bir güneş kreminden neler beklediğinizi iyi bilmelisiniz. Sonrasında arayışınızı çok daha kolay bir şekilde, doğru hamlelerle sonlandırabilirsiniz. En iyi güneş kremi hangisidir, güneş kremi seçiminde nelere dikkat edilmelidir gibi sorulara cevap bulmak için aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.

 


SPF değerleri önemli

Güneşten koruma faktörü olarak tanımlanan SPF korumasız bir cildin güneş altında kalacağı süreye ve korunma oranına işaret eder. Eğer çok hassas ve yıpranmış bir cildiniz varsa bu değere dikkat etmeniz gerekir. En iyi güneş kremi bu durumda size en uygun SPF değerini taşıyan krem olacaktır. Uzmanlar SPF 15’den başlayan güneş kremlerinin kullanılabilir olduğunu bu değerin altındakilerin koruma oranlarının düşük olduğunu belirtmektedir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta SPF 50 üzerinde olduğunda güneş kreminin çok daha koruyucu olacağı yanılgısıdır. UVB ışınlarından %100 korunmak mümkün olamayacağı için bu gibi aldatmacalara inanamamak gerekir. SPF 50 üzerindeki güneş kremlerinin vaat ettikleri koruma oranı sadece %1 fazla olabilir.


Cilt tipinize özel güneş kremi seçin

Her cilt tipi aynı olmamakla birlikte değişen cilt tiplerine göre farklı ihtiyaçlar da ortaya çıkmaktadır. Nasıl ki nemlendirici krem alırken cilt tipinizi göz önünde bulunduruyorsanız güneş kremi alırken de bu detayı es geçmemelisiniz. Yağlı ve kuru ciltler aynı güneş kreminden farklı verim alacaktır. Özellikle akneye eğilimli ve yağlı bir cilt için fazla yağ oluşumunu engelleyen ve cilt yağını dengeleyen bir ürün gerekli olacaktır. Aynı durum kuru ciltler için de geçerlidir. Sürekli kuruyan ve pul pul dökülen hassas bir cildiniz varsa SPF yanında nemlendirici özelliği olan bir güneş kremini tercih etmeniz gerekir. Cilt tipine göre güneş kremi seçimi tüm gün kusursuz bir görünüm elde etmek için önemlidir.


Güneş koruyucunun paraben içermemesine dikkat edin

Yaz aylarında tüm gününü denizde ya da açık havada geçiren biri için güneş koruyucunun olabildiğince saf içerikli olması büyük önem taşır. Tüm gün yüzünüzde ve bedeninizde kalacak olan güneş kremi paraben gibi zararlı maddeleri içermemeli, cildinize dost olmalıdır. Bu nedenle cilt tipine göre güneş kremi seçimi yaptıktan sonra içerik okuması yaparak alacağınız kremin kimyasal maddelerle dolu olmamasına özen göstermelisiniz.


Suya dayanıklı ürünleri tercih edin

Yaz dendiği zaman güneşten sonra akla ilk gelen isim şüphesiz ki deniz. Sıcak havalarla birlikte kendinizi serin sulara bırakmak için can atıyorsanız öncelikle güneş kreminizin suya dayanıklı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Suya dayanıklı güneş kremi önerileri bu nedenle oldukça önemlidir. Aksi takdirde denizde ya da havuzdayken su içerisinde güneşten korunmanız mümkün olmayacaktır. Ayrıca yüzme sonrasında güneş kreminizi yenilemeniz de gerekir.


Krem ve losyon arasında fark olduğunu unutmayın

Güneş koruyucuların üzerinde yazan krem ve losyon ayrımına dikkat etmelisiniz. Eğer T bölgesinde yağlanma meydana gelen, akneye eğilimli bir cildiniz varsa losyon kullanmanız sizin için doğru olacaktır. Kuru ve hassas bir cilde sahipseniz krem formu tercih edebilirsiniz. Krem ve losyon arasından seçim yapmadan önce cildinizi doğru bir şekilde dinlemenizde fayda var.

Semroi Digital Agency
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.