Akneli Ciltler için Güneş Kremi Önerileri

30-04-2022 12:59
Akneli Ciltler için Güneş Kremi Önerileri

Serumlar, tonerler, peelingler, nemlendiriciler… Cilt bakımı için her zamankinden daha geniş bir ürün yelpazesinden faydalanıyoruz. Birçok kişi rutinlerinden bir bilim yaratmaktan zevk alırken, diğerleri yağlı, akneli veya akneye meyilli ciltleri için doğru ürünü arıyor olabilir. Peki aralarındaki şef? Elbette güneş kremi. Muhtemelen defalarca duymuşsunuzdur: Koyu lekeleri, güneş hasarını ve yaşlanma belirtilerini önlemek istiyorsanız güneş kremini atlamayın.

Cilt bakımı cephaneliğiniz dolup taşmasa da, güneş kreminin yeri tartışılamaz. Çünkü o cildinizi güneş hasarından koruyarak daha iyi görünmesini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda dünyada en yaygın kanser türlerinden biri olan olan cilt kanseri ve diğer kalıcı cilt kanseri türlerinden koruyan bir ürün olarak bilinir.

Ancak tüm ürünlerde olduğu gibi, cilt bakımına yatırım yapmadan önce de cilt tipinizi göz önünde bulundurmanız önemli. Yağlı tenli ve akneye meyilli bir cildiniz varsa güneş kremi satın alması özellikle zor bir ürün olabilir, çünkü koruyucu faydalarının yanında istenmeyen bir yağlılığı da getirebilir. En son isteyeceğiniz şeyin cildinizde yağlı, kireçli, ağır güneş kremleri olduğunu biliyoruz. Neyse ki, yağsız, matlaştırıcı güneş kremleri dünyası, cildiniz üzerinde hiçbir ağılık hissi bırakmayan tüy kadar hafif formüller sunarak gelişti.

Uyarı: Kalın formüller gözeneklerinizi tıkayabilir ve bu da sivilcelere neden olabilir. Ancak dermatologlara göre, özellikle akneye meyilli bir cilde sahipseniz veya salisilik asit veya akne için retinol gibi alfa-hidroksi asitler (AHA'lar), beta-hidroksi asitler (BHA'lar) içeren ürünler kullanıyorsanız, her gün güneş koruyucu kullanmak önemlidir. 

Tedavi : Mount Sinai Hastanesi kozmetik ve klinik araştırma direktörü MD, kurul onaylı dermatolog Joshua Zeichner, "Güneş kremi önemlidir, çünkü birçok sivilce ilacı cildinizi güneş yanığına duyarlı hale getirir” dedi. "Doğru güneş koruyucu, matlaştırıcı bir etki verebilir ve sivilceleri kötüleştirmeden cildi koruyabilir."

Yağlı, akneye meyilli bir cildiniz varsa güneş kremini atlamak cazip gelse de, istemeden uzun süreli cilt sorunlarına neden olabilirsiniz:

Cilt kanseri: Ultraviyole B (UVB) ışınları, güneş yanıklarına yol açan iltihaplanmaya neden olabilir, kurul onaylı dermatolog Orit Markowitz, MD, daha önce kapalı mekanlarda güneş koruyucu kullanma kılavuzumuzda bize anlatmıştı. Işığa Duyarlılık: Kar amacı gütmeyen bir grup olan Cilt Kanseri Vakfı'nın 2019 raporuna göre, ışığa duyarlılık "cildiniz güneş ışığından veya solaryumdan gelen UV ışınlarına maruz kaldığında artan bir cilt hassasiyeti veya olağandışı bir reaksiyondur".

Güneş kremi ile ilgili kesintilerin meydana gelmesinin iki nedeni vardır:

Komedojenik maddeler tarafından gözeneklerin tıkanması: Ağır, yağlı güneş kremleri gözenekleri tıkayabilir ve sivilcelere neden olabilir.

UV engelleyici bileşenlere duyarlılık reaksiyonu: "Güneş kremindeki bir bileşen - aktif bir bileşen, koruyucu veya yumuşatıcı - tahriş edici kontakt dermatite, alerjik kontakt dermatite veya diğer aşırı duyarlılık reaksiyonlarına neden olabilir. Bu, kaşıntılı bir döküntü olarak veya çok az görünebilir. çarpmalar, "dedi kurul onaylı dermatolog Hadley King, MD.

 

Akneye meyilli ciltler için en iyi güneş kremleri

Dünyaca ünlü dermatologlar, akneye meyilli ciltler için en sevdikleri güneş kremlerini çeşitli fiyat noktalarında tavsiye ediyor. 

Yağlı, akneye meyilli ciltlerden kurtulanlar tarafından özenle seçilen aşağıdaki güneş kremleri, makyajınızı bozmadan, yüzünüzü kurutmadan veya gün geçtikçe daha yağlı bir parlaklık bırakmadan size tüm koruyucu faydaları sağlayacaktır. Ve çok büyük ihtimalle merak ediyor olduğunuzu bildiğimizden söyleyelim: Aşağıdaki ürünlerin çoğu komedojenik de değildir; yani gözeneklerinizi tıkamazlar veya yeni sivilcelere neden olmazlar.

Gelin hep birlikte New York Magazine'in "En İyi Doktorlar” sayılarında yer alan ünlü dermatoloji cerrahı Dr. Patricia Wexler’ın tavsiye ettiği güneş koruyuculardan biraz bahsedelim.

La Roche Posay Anthelios Uvmune 400 SPF50+ 

Wexler, "Uygulama kolaylığı nedeniyle bu ultra hafif formülü seviyorum. Ek koruma için antioksidanlar açısından zengin, koku ve paraben içermez ve akneye meyilli ciltler için harikadır" dedi. Bu yağsız güneş kremi, çevresel cilt hasarına karşı savaşmaya yardımcı olmak için markanın tescilli Cell-Ox Shield'ini içerir. La Roche-Posay, bu güneş kreminin 80 dakikaya kadar suya dayanıklı olduğunu iddia ediyor.

 

La Roche Posay Anthelios Age Correct SPF 50

Wexler, "Bu güneş kremi cildi ısı ve nemde bile kuru tutarak yağlı, akneye meyilli ciltler için harika bir hale getiriyor" dedi. Suya dayanıklı güneş kremi makyajla birlikte iyi bir katman oluşturur ve Zeichner'in SPF için vazgeçilmez aktif bileşenlerinden biri olan avobenzon içerir.

Dermoskin Acne Mat Spf 50+ Gel Cream

Dermoskin güneş ürünleri arasında yer alan Dermoskin Acne Mat Güneş Koruyucu Krem, renksiz, beyazlatmayan ve yağlı olmayan yapısıyla cilde ipeksi bir his verir. Suya dayanıklıdır.


Solante Acnes Lotion Spf 50+ Güneş Losyonu

Akneli ciltler için özel olarak formülize edilmiştir. Yüksek UVA/UVB koruması sağlar. Antimikrobiyal olmasının yanı sıra antioksidan özellik gösterir ve anti-aging(yaşlanma karşıtı) etki sağlar.


Capicade Akneli ve Yağlı Cilt Spf 50+

SEBOREDUCTYL yeni nesil bir aktif olup akneli ve yağlı ciltler için yağ salgısını azaltır, sebum salgısını düzenler, mantar ekstratları ile gözenekleri küçültür, cildi sıkılaştırır, tahriş etmez ve nemlendirme sağlar.


Heliocare Ultra SPF 90 Gel

Heliocare Ultra SPF 90 Gel Güneş Koruyucu cildinize güçlü antioksidanlar ve DNA onarım enzimleri ile güçlendirilmiş çok yüksek düzeyde SPF koruması sağlar. Hafif yapısıyla gözeneklerinizi tıkamadan ve nemlendirerek çok yüksek düzeyde koruma sağlar. İçeriğinde ek olarak antioksidan özellikli yeşil çay özü bulunmaktadır.

 

Güneş kremi sürerken sivilce nasıl önlenir ? 

İyi haber şu ki, akneye meyilli ciltler için en iyi güneş kremini seçerken birkaç tıbbi uzman ipucunu göz önünde bulundurursanız sivilcelerden kaçınılabilir.

İlk olarak: Güneş kreminin etiketini kontrol edin ve komedojenik olmadığını yazdığından emin olun bu size formülasyonun test edildiğini ve gözenekleri tıkamadığının gösterildiğini söyler, diye açıklıyor Gymrek. Dikkat edilmesi gereken iki popüler komedojenik olmayan güneş kremi bileşeni çinko oksit ve titanyum dioksittir.

Ardından, güneş kremindeki tıkanmış gözeneklere katkıda bulunabilecek hem aktif hem de aktif olmayan bileşenlere dikkat edin. Wexler, akneye meyilli ciltlerin gözenekleri tıkayabilecek yağlardan kaçınması gerektiğini belirtti.

Akneye yatkınsanız, uzmanlar aşağıdakiler gibi yumuşatıcı açısından zengin bileşenlere sahip güneş kremlerinden uzak durmanızı önerir:

  • • E vitamini
  • • Hindistan cevizi
  • • Mineral ve soya fasulyesi yağları
  • • Balmumu
  • • Lanolin
  • • Ve kakao yağı

Wexler ayrıca akneye meyilli cildi olan herkesin, cildi tahriş edebilecek veya gözenekleri tıkayabilecek koku, silikon ve sodyum lauril sülfat içermeyen güneş kremlerine yapışmasını önerdi.

Ayrıca, son kullanma tarihlerine ve güneş koruyucunuzu nasıl sakladığınıza dikkat edin. King, "Güneş kreminin süresi dolmuşsa veya bileşenler doğrudan güneş ışığına ve yüksek sıcaklıklara maruz kalmışsa, o zaman ısı ve güneş kimyasalları parçalayabilir ve onları etkisiz hale getirebilir ve potansiyel olarak cildi tahriş edebilir" dedi.

Sivilceleri önlemenin bir başka yolu, özellikle güneşe maruz kaldıktan sonra yüzünüzü günde iki kez nazik bir temizleyici ile yıkamaktır. Wexler, "Enflamasyonu azaltmak ve cildin bariyer işlevini eski haline getirmek için hyaluronik asit veya niasinamid (B3 vitamini) içeren bir nemlendirici uygulayın" dedi. Ayrıca akneye meyilli cildin gerektiğinde salisilik asit losyonu veya leke tedavisi ile tedavi edilmesini tavsiye etti - komedonal akneye yatkınsanız bir kömür maskesi uygulayın veya papül ve püstül ortaya çıkarsa dermatoloğunuzu arayın.

Semroi Digital Agency
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.