Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

03-05-2019 19:41
Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Ağız ve diş bakımı 7’den 70’e herkesin dikkat etmesi, aksatmaması ve özenle gerçekleştirmesi gereken konulardan biri. Bu konuda gerekli ilginin gösterilmemesi, bakımların sürekli ertelenmesi ve doğru ürünlerin kullanılmaması ilerleyen dönemlerde ciddi sorunları gün yüzüne çıkarabilir. Bu sorunları önleyen, ağız ve diş bakımı için yapılması gerekenler ise aslında oldukça basit. Biraz sabır, biraz istikrar ve araştırma ile kusursuz gülümsemelere ulaşabilir, ağız ve diş sağlığınızın daimi olmasını sağlayabilirsiniz. İşte size özel hazırladığımız ağız ve diş bakım önerileri.

Diş fırçalarken dikkatli olun

Ağız ve diş bakımı öncelikle diş fırçalamadan geçer. Her gün düzenli olarak, diş hekiminizin önerdiği hareketlerle dişlerinizi fırçalamalısınız. Doğru bir fırçalama ile ağız içerisindeki bakterilerden kurtulabilir, diş çürümelerinin önüne geçebilirsiniz. Diş etlerinden dışa doğru, yumuşak ve yavaş hareketler size bu konuda yardımcı olabilir.

Diş fırçası seçimi çok önemli

Diş etlerinin en büyük dostu da düşmanı da diş fırçaları olabiliyor. Bu nedenle dişlerinize ve diş etlerinize uygun bir diş fırçası ile bakımınızı gerçekleştirmeniz oldukça önemli. Çok sert kıllara sahip diş fırçaları bir süre sonra dişte aşınmalara ve diş etinde çekilmelere neden olabilir. Bunun yanı sıra hırpalanan diş etlerinde kanamalar da gerçekleşebilir. Bu nedenle çok sert kılları olan fırçalardan kaçınmakta büyük fayda var. Genellikle orta sertlikteki fırçalar ideal bir temizlik sunar. Çok hassas diş etleri içinse yumuşak diş fırçası önerisi yapılabilir. Özellikle diş eti hassasiyetine uygun fırçalar hem tedavi hem de günlük kullanım için uygundur. Diş etlerine gerektiği özeni gösterir, yıpranmaları önleyerek kanamaların önüne geçer.

İhtiyacınıza göre diş macunu seçin

Diş macunu seçimi sırasında akılları kurcalayan bazı sorular var. Özellikle son dönemlerde ürün çeşitliliğinin artması seçimin çok daha zor olmasına neden oluyor. Öncelikle dişlerinizi, diş etlerinizi ve ağız yapınızı tanımanız ve sonrasında diş macununuzu seçmeniz gerekir. Diş etleriniz çok hassas ise diş hekiminizin önerdiği hassasiyet giderici bir macundan yardım alabilirsiniz. Dişlerinizin beyazlamasını istiyorsanız eğer seçiminizi buna göre gerçekleştirebilirsiniz. Ancak seçim esnasında içerik okuması yapmayı, dişe zararlı maddelerin yoğunlukta olduğu isimleri bir kenara ayırmayı unutmayın. Seçiminizin olabildiğince doğal olmasında büyük fayda var. Doğru diş macunu seçimi ancak ve ancak kişiye göre, araştırma ve hekim tavsiyesi sonrasında yapılabilir.

Ağız bakım suyundan yardım alın

Ağız ve diş bakımının olmazsa olmazlarından biri haline gelen ağız bakım suyu ferah bir nefese ve daha sağlıklı dişlere kavuşmanıza yardımcı olur. Diş fırçasının ulaşamadığı alanlara kolay bir şekilde ulaşır ve orada kalan bakterilerin temizlenmesini sağlar. Doğru diş macunu seçimi sonrasında bunu destekleyecek bir ağız bakım suyu mükemmel sonuca ulaşmanızda en büyük rolü oynar. Her gün düzenli olarak, diş fırçaladıktan sonra ağız bakım suyu kullanılması önerilir.

Diş ipi kullanın

Diş fırçasının ulaşamadığı yerlere ulaşan isimlerden biri de diş ipidir. Diş eti çizgisi ve diş arasındaki yerlerde bulunan yemek artıkları, bakteri ve plakları diş ipi ile çıkarabilirsiniz. Diş ipi kullanımı neden önemlidir sorusuna plak birikiminin yol açacağı sorunlardan örnek vererek cevap verilebilir. Biriken plak ve bakteriler bir süre sonra diş eti rahatsızlıklarına, çürüklere ve son aşamada diş kaybına neden olur. Bu nedenle ağız ve diş bakımı için yapılması gerekenler listesine diş ipinin de eklenmesi gerekir. Çatallı diş ipi özellikle yeni kullanmaya başlayanların rahat etmesini sağlar. Dilerseniz şerit halindeki diş iplerini de tercih edebilir, her kullanım öncesinde şeritten istediğiniz ölçüde ip keserek diş temizliğinizi tamamlayabilirsiniz.

Semroi Digital Agency
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.