Sağlıklı Saçlar İçin 7 Öneri

08-04-2019 14:58
Sağlıklı Saçlar İçin 7 Öneri

Saç uzaması, uzarken her telin parlaması ve dökülmenin önlenmesi zorlu bir süreç olarak tanımlanabilir. Bu süreci en kolay şekilde geçirmek ve saçlarınızın hayallerinizdeki gibi olmasını sağlamak içinse dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Görenleri kendinize hayran bırakmanızı sağlayacak, size özel hazırladığımız sağlıklı saçlar için öneriler ile tüm detaylara hâkim olacaksınız.

Su sıcaklığı önemli

Saçlarınızın sağlıkla uzaması ve canlı bir görünüme sahip olması için önceliğinizi temizliğe vermeniz şart. Ancak duş esnasında aşırı sıcak su ile saçlarınızı yıkarsanız elde etmek istediğiniz parlak görünümden uzaklaşmış olacaksınız. Çok sıcak suyla alınan duş hem saç köklerine hem de saç uçlarına zarar vererek kırılmalara neden olur. Bu durumun önüne geçmek için saçlarınızı ılık suyla ve saç diplere masaj yaparak yıkamalısınız.

Saç tipinize uygun şampuan seçin

Saç temizliğinin en önemli aşamasında yer alır şampuanlar. Saç ve cilt tipinize uygun olmayan kalitesiz ürünler istediğiniz sonuca ulaşmanıza engel olur. Bu gibi durumların önüne geçmek için seçim yaparken dikkatli olmalısınız. Sağlıklı saçlar için şampuan seçiminde saçlarınızın yağlanma sıklığını baz alabilirsiniz. Eğer kısa saç dipleriniz kısa sürede yağlanıyorsa yağ ve nem dengesini koruyacak, yağlı saçlara özel üretilen şampuanlara göz atabilirsiniz. Bu tür şampuanlar içerisindeki özel bileşimler sayesinde hassas bir şekilde saç derisini temizler ve saç yıpranmalarını engeller. Kuru saçlar içinse besleyici ve nemlendirici şampuanların tercih edilmesi gerekir. Kuru saçlara özel üretilen şampuanlarsa kuruluk nedenli dökülmelerin ve kırılmaların azalmasını sağlar, saça canlılık ve parlaklık verir. Sağlıklı saçlar için şampuan seçimi bu gibi durumlarda oldukça önemlidir.

Sağlıklı beslenin

Sağlıklı saçlar için beslenme asla göz ardı edilmemesi gereken maddelerin başında gelir. Saçlarınıza ne kadar bakım yaparsanız yapın eğer beslenmeniz düzenli değilse ve eksikse saçlarınızın zamanla sönmeye başladığını göreceksiniz. Yeşil ve kırmızı renkli meyve ve sebzeler size bu konuda yardımcı olacak en iyi isimler arasında yer alır. Sağlıklı saçlar için beslenme düzeninize Omega 3 de eklemelisiniz. Sağlıklı yağlar vücudunuzu beslediği gibi saçlarınızı da besler ve canlı, gür bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Saçları gürleştiren en kuvvetli besin listesinde ise badem, somon, yoğurt ve yumurta gibi isimler yer almaktadır.

Düzenli olarak saç maskesi yapın

Canlı ve parlak saçlar için saçlarınızın kırılmasını engellemeniz ve düzenli olarak beslenmesini sağlamanız gerekir. Bu nedenle sağlıklı saçlar için maske kullanmalısınız. Saç tipinize uygun, hacim veren bir saç maskesinden bu aşamada yardım alabilirsiniz. Duşta kısa bir sürenizi bu uygulamaya ayırarak istediğiniz sonuca ulaşmanız mümkün. Sağlıklı saçlar için maske arayışınız varsa öncelikle beklentilerinizi ve saçınızın eksiklerini belirlemeniz sonrasında ürün arayışına girmeniz gerekir.

Saçlarınızın her gün yıkamaktan kaçının

Saçınızın doğası gereği kendi doğal yağından beslenmesi gerekir. Her gün yıkanan saç ise yağlanamaz ve saç diplerinde kurumalar gerçekleşmeye başlar. Bu nedenle sık sık saç yıkamak saç kuruluğuna ve sonrasında saç kırılmalarına neden olur. Saçınızın doğal yağını ve nemini korumak için haftada 3 kez yıkamanız yeterli olacaktır.

Havlu kullanırken nazik olun

Duş sonrasında saçlarınızı havluya sararken dikkat etmelisiniz. Hızlı bir şekilde sarılıp arkaya atılan saçlarda kopma meydana gelebilir. Bu nedenle saçlarınızı havluya nazik bir şekilde sarın ve sonrasında kurutma işlemini masaj yaparak gerçekleştirin. Ayrıca pamuklu havlular kullanarak çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Saç dökülmesine uygun ürün kullanın

Saç dökülmesi son zamanların en büyük problemlerinden biri. Sağlıklı sağlar için öneriler içerisinde sıkça aranan isim haline gelen dökülme öncelikle bir uzman tarafından kontrol edilmelidir. Saç dökülmesi sebepleri tespit edildikten sonra uygun ürün kullanımına başlanabilir. Saç dökülmesi sebepleri bilinmeden kullanılan ürünler yarardan çok zarar vereceğinden bu konuda dikkatli olunması gerekir.

Semroi Digital Agency
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.