Yağlı Ciltler için Cilt Bakım Önerileri

25-05-2022 11:54
Yağlı Ciltler için Cilt Bakım Önerileri

Cildinizin sağlıklı kalması için yağa ihtiyacı vardır, ancak fazlası gözeneklerinizi tıkayabilir. Yağlı cilt, cilt yüzeyinin altındaki aşırı aktif yağ bezlerinin sonucudur. Sebum ve yağ bezleri, cildi nemlendirmeye ve kurumasını önlemeye yardımcı olan yağlar üretir, ancak aşırı yağ üretimi ciltteki gözeneklerin tıkanmasına ve sıklıkla akne oluşumuna neden olabilir. Nemli iklimlerde yaşayan insanların yağlı cilde sahip olma olasılığı daha yüksektir.

Schweiger Dermatology Group'tan dermatolog Rachel Nazarian, "Yağlı cilt, kadınlarda son derece yaygın bir sorun" diye açıklıyor. "Ayın süper yağlı zamanlarını yüzümüzde ve hatta saç derimizde yaşayabiliriz ve bu da saçlarımızın normalden daha kirli görünmesine neden olur." Ve ekliyor: "Ciltlerine sürdükleri ürünlerin farkında olmayan birçok hastanın yağlılıklarını daha da kötüleştirdiğini görüyorum. Daha ağır ürünlerden kaçınmak, cildinizin çevresinden geri bildirim almaya devam etmesine ve birçok yönden daha fazla 'nefes almasına' olanak tanır. Böylece gereksiz aşırı yağ üretiminden etkili bir şekilde kaçınabilir."

Yağlı Ciltler için 9 Cilt Bakım Önerisi

Bu cilt bakımı ipuçlarıyla yağlı ciltlerini koruyabilirsiniz :

1. Her zaman cilt bakım ürünlerinin üzerindeki etiketi okuyun. Hassas bir cildiniz, akneye meyilli bir cildiniz veya rosacea'nız varsa, "yağsız" veya "komedojenik olmayan" etiketli cilt bakım ürünlerini arayın. Ayrıca retinol, retinoidler, salisilik asit, glikolik asit, benzoil peroksit ve hidroksi asitler gibi bileşenler cildin ürettiği yağ miktarını kontrol etmeye yardımcı olabilir.

2. Nazik bir yüz temizleyici kullanın. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için yüzünüzü periyodik olarak yıkamak çok önemlidir, ancak yüzünüzü aşırı yıkamak cildinizin doğal yağlarının çoğunu yok edebilir. Nazik bir temizleyici cildi temizlerken aynı zamanda cildi nemlendirip yatıştırmak için tasarlanmıştır. Cildi kir ve kalıntılardan düzenli olarak temizlemek için yağsız, köpüren bir yüz yıkama kullanın.

3. Yıkadıktan sonra nemlendirici losyon kullanın. Yağsız bir nemlendirici gözenekleri tıkamaz veya leke oluşturmaz, ancak cildinizin nemli kalmasına ve aşırı yağ üretmeye daha az eğilimli olmasına yardımcı olur.

4. Her gün güneş koruyucu kullanın. Cilt güneşten kuruduğunda sebum üretimini artırarak tepki verir. Günlük güneş koruyucu (SPF 30+) kullanmak hem kuru cildi hem de yağlı cildi önleyebilir.

5. Sıkılaştırıcıları idareli kullanın. Sıkılaştırıcı tonerler ciltteki fazla yağın giderilmesine yardımcı olabilir, ancak çok sık kullanıldığında cildin kurumasına neden olabilir. Cilt bakım rutininize bir toner eklemek istiyorsanız, doğal bir büzücü (cadı fındığı gibi) tercih edin ve sadece özellikle yağlı günlerde kullanın.

6. Makyajı matlaştırmayı deneyin. Matlaştırıcı makyaj, cilde parlak bir parlaklık yerine mat bir görünüm kazandırmak için tasarlanmış kozmetik bir üründür. Kök nedenini ele almadığı için yağlı ciltler için uzun vadeli bir çözüm değildir, ancak bir tutamda faydalı olabilir.

7. Kurutma kağıtlarını elinizde bulundurun. Kurutma kağıtları, gün boyunca ciltteki fazla yağın giderilmesine yardımcı olabilir. Fazla yağı çıkarmak için T bölgenize (alın, burun ve çene) hafifçe vurun.

8. Eksfoliye edici bir yüz maskesi uygulayın. Ölü cilt hücreleri aşırı sebum yağlarıyla karıştığında büyük gözenekleri toplayabilir ve tıkayabilir. Sonuç genellikle sivilce ve siyah noktadır. Ölü cilt hücrelerini nazikçe çıkarmak için peeling yüz maskesi kullanın. Tahriş olmuş cildi yatıştırmak için iltihap önleyici maddeler kullanan yüz maskelerini tercih edin.

9. Topikal akne ilaçlarını düşünün. Şiddetli sivilcelere neden olan kalıcı yağlı bir cildiniz varsa, tretinoin ve klindamisin gibi bileşenleri içeren reçeteli akne tedavileri hakkında bir dermatoloji uzmanıyla konuşmayı düşünün.

Semroi Digital Agency
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.